Pharmac Finland

Sujuvaa koneellista annosjakelua ja kattavat tukipalvelut

Tarjoamme apteekeille sujuvaa, turvallista ja kustannustehokasta lääkkeiden koneellista annosjakelupalvelua. Pharmacin annosjakeluyhteistyön tavoitteena on apteekkien kilpailukyvyn parantaminen sekä itsenäisten apteekkien liiketoiminnan ja osaamisen tukeminen.

Olemme tukena annosjakelupalvelun käynnistyessä sekä ylläpidon kaikissa vaiheissa. Lisäksi tuotamme erilaisia koulutuksia apteekkien ja hoitoyksiköiden tarpeisiin.

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa koneellinen annosjakelu?

Lääkkeiden koneellisessa annosjakelupalvelussa apteekki toimittaa potilaan säännöllisesti käyttämät tabletti- ja kapselimuotoiset lääkkeet kerta-annospusseihin jaeltuina yleensä kahden viikon erissä. Lääkkeet jaellaan kerta-annoksiin koneellisesti.

Mikä on annospussi?

Yksi annospussi sisältää potilaan tietyn ottoajankohdan lääkkeet.

Mikä on annostelija?

Annostelija on annospussien säilytyskotelo, jossa säilytetään kahden viikon annospussirullaa.

Mikä on annostuskortti?

Annostuskortti on apteekista annospussirullien mukana saatava yhteenveto asiakkaalle jaelluista lääkkeistä eli ajantasainen lääkityslista.

Millaiset lääkkeet sopivat annosjakelulääkkeiksi?

Annosjakeluun soveltuvat useimmat tabletti- ja kapselimuotoiset lääkkeet tai muut valmisteet. Annosjakelulääkkeeksi eivät sovellu sytostaatit, vahvat hormonivalmisteet tai nestemäiset lääkkeet.

Millaiselle potilaalle annosjakelu sopii?

Annosjakelupotilaan lääkityksen tulee olla mahdollisimman vakaa, jotta annosjakelu pystyy palvelemaan potilaan hoitoa mahdollisimman tehokkaasti.

Mitä tarkoitetaan lääkityksen tarkistuksella?

Apteekin farmaseutti tai proviisori tarkistaa lääkityksestä yhteisvaikutukset, päällekkäisyydet sekä lääkkeiden annostukset ja oikeat ottoajankohdat. Hoitava lääkäri arvioi lääkityksen tarpeellisuuden ja lääkityskokonaisuuden tarkoituksenmukaisuuden.

Mistä tunnistan Oma-apteekin ja kuka on Oma-farmaseutti?

Lähimmän Oma-apteekin löydät ”Oma-apteekit”-sivulta. Oma-apteekin tunnistat apteekin ovessa olevasta Oma-apteekki –tarrasta. Oma-farmaseutin tunnistat Oma-apteekissa työskentelevästä farmaseutista, jolla on Oma-annospalvelun nimineula rinnassa.

Miten saan Oma-annospalvelun käyttööni?

Kokoa tieto käytössä olevista lääkkeistä ja ravintolisistä sekä niiden annostus ja ottoajankohdat. Kirjoita ylös hoitavan lääkärisi nimi ja yhteystiedot. Kerro lääkärille halukkuudesta aloittaa Oma-annospalvelu tai mene lähempään Oma-apteekkiin ja kerro apteekissa farmaseutille, että haluaisit Oma-annospalvelun käyttöösi. Farmaseutti käy kanssasi läpi tärkeimmät asiat, kuten sopimukset, lääkitysten päällekkäisyydet ja yhteisvaikutukset sekä selvittää mitkä lääkkeistäsi soveltuvat annosjakeluun.

Kuinka paljon Oma-annospalvelu maksaa?

Oma-annospalvelu maksaa 8-15 euroa viikossa riippuen palvelun laajuudesta.

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Toivoisin Pharmacin edustajan ottavan minuun yhteyttä:

AA - Hyvä luottokelpoisuus - Dun & Bradstreet 2023