Pharmac Finland

Löydä lähin Oma-apteekkisi

Löydä lähin Oma-apteekkisi syöttämällä paikkakuntasi, postinumerosi tai osoitteesi. Oma-annospalvelun saat käyttöösi kaikista hyvinvarustetuista apteekeista kautta maan.

Close
Hae reittiohjeet
'; ';
näytä vaihtoehdot piilota vaihtoehdot
Print Reset
Haetaan reittiohjeita...

Oma-annos­palvelusta
sujuvuutta arkeesi

Oma-annospalvelussa saat säännöllisesti otettavat lääkkeesi kätevästi annospusseissa

Kun käytössäsi on lääkkeiden koneellinen annosjakelu, Oma-annospalvelu, saat kaikki säännöllisesti käyttämäsi lääkkeet ja vitamiinit erillisten lääkepakkausten sijaan valmiiksi annosteltuna kätevissä annospusseissa. Pussiin kirjattu kellonaika muistuttaa lääkkeenottoajasta. Oma-annospalvelu sopii kaikenikäisille asiakkaille, joilla on käytössä säännöllinen lääkitys.

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa koneellinen annosjakelu?

Lääkkeiden koneellisessa annosjakelupalvelussa apteekki toimittaa potilaan säännöllisesti käyttämät tabletti- ja kapselimuotoiset lääkkeet kerta-annospusseihin jaeltuina yleensä kahden viikon erissä. Lääkkeet jaellaan kerta-annoksiin koneellisesti.

Mikä on annospussi?

Yksi annospussi sisältää potilaan tietyn ottoajankohdan lääkkeet.

Mikä on annostuskortti?

Annostuskortti on apteekista annospussirullien mukana saatava yhteenveto asiakkaalle jaelluista lääkkeistä eli ajantasainen lääkityslista.

Millaiset lääkkeet soveltuvat annosjakelulääkkeeksi?

Annosjakeluun soveltuvat useimmat tabletti- ja kapselimuotoiset lääkkeet tai muut valmisteet. Annosjakelulääkkeeksi eivät sovellu sytostaatit, vahvat hormonivalmisteet tai nestemäiset lääkkeet.

Millaiselle potilaalle annosjakelu sopii?

Annosjakelupotilaan lääkityksen tulee olla mahdollisimman vakaa, jotta annosjakelu pystyy palvelemaan potilaan hoitoa mahdollisimman tehokkaasti.

Mitä tarkoitetaan lääkityksen tarkistuksella?

Apteekin farmaseutti tai proviisori tarkistaa lääkityksestä yhteisvaikutukset, päällekkäisyydet sekä lääkkeiden annostukset ja oikeat ottoajankohdat. Hoitava lääkäri arvioi lääkityksen tarpeellisuuden ja lääkityskokonaisuuden tarkoituksenmukaisuuden.

Mistä tunnistan Oma-apteekin ja kuka on Oma-farmaseutti?

Lähimmän Oma-apteekin löydät ”Oma-apteekit”-sivulta. Oma-apteekin tunnistat apteekin ovessa olevasta Oma-apteekki –tarrasta. Oma-farmaseutin tunnistat Oma-apteekissa työskentelevästä farmaseutista, jolla on Oma-annospalvelun nimineula rinnassa.

Miten saan Oma-annospalvelun käyttööni?

Kokoa tieto käytössä olevista lääkkeistä ja ravintolisistä sekä niiden annostus ja ottoajankohdat. Kirjoita ylös hoitavan lääkärisi nimi ja yhteystiedot. Kerro lääkärille halukkuudesta aloittaa Oma-annospalvelu tai mene lähempään Oma-apteekkiin ja kerro apteekissa farmaseutille, että haluaisit Oma-annospalvelun käyttöösi. Farmaseutti käy kanssasi läpi tärkeimmät asiat, kuten sopimukset, lääkitysten päällekkäisyydet ja yhteisvaikutukset sekä selvittää mitkä lääkkeistäsi soveltuvat annosjakeluun.

Kuinka paljon Oma-annospalvelu maksaa?

Oma-annospalvelu maksaa 8-15 euroa viikossa riippuen palvelun laajuudesta.

Ajankohtaista